JONGERENDAG

Een aantal jaren geleden hebben wij het plan opgevat om ook jongeren warm te maken voor de Klassieke Oudheid. Om dit concept aantrekkelijk te maken bij de leerlingen, bedachten we de naam NUNC EST LUDENDUM.
Hierbij werden we door heel wat vrijwilligers gesteund.

Op deze namiddag richtten we ons tot leerlingen uit de eerste graad van het secundair onderwijs. Zij konden  er kennismaken met een Romeins soldaat, het orakel van Astrampsychus, meezingen met het Romeins koor, maskers, mozaïekjes of Romeinse juwelen maken, kruiken beschilderen, proeven van de Romeinse kookkunst, naar klassieke films kijken, een initiatie tot Romeins soldaat volgen, klassieke gezelschaps- en computerspelletjes spelen, een tentoonstelling over Caesar bekijken … Heel wat zaken die we zo graag in onze lessen zouden inlassen, maar waarvoor de tijd wel eens (of meestal?) ontbreekt.

De hoogtepunten van die dag waren de quiz waarin leerlingen uit verschillende scholen strijden om de titel van ‘Oudheidcrack’ en de prijsuitreiking van onze scholenwedstrijd.

U leest het: een drukke namiddag!

Bij deze nogmaals een hartelijke dank aan de scholen en vele vrijwilligers die ons bij deze jeugddagen hebben geholpen!

Hieronder vindt u een overzicht van de voorbije edities, met een korte diavoorstelling. Klik op de naam en u wordt doorverbonden naar de nieuwe pagina.

 
- NUNC EST LUDENDUM IV, 2011 (Heilig-Hartcollege, Waregem)